Dyse til tågespray: FIN 4 dobbelt

På lager
SKU
DESPANA-130
Pris pr stk 62,50 DKK.
Lev. omk. tillægges
  • Dag til dag levering

    Bestil inden 14:00

Tågespray - sprayer - støvregn-dyse mv - kært barn har flere navne og flere områder at arbejde med.

4 dobbelt dyse til forstøvning - rækkevidde op til 3 meter. Er dog vindfølsom.

 

Perfekt til nedkøling af luft i stalde - i drivhuse og øvrige steder.

Vi har udstyr til styring af fugtmåling, temperatur og tid ...og det er til at betale.

 

Tal med vores eksperter

Leder du efter noget andet eller har du spørgsmål om dette produkt?
Produktbeskrivelse

Der er flere generelle fordele, du straks opnår når du vander optimalt. Alene det, at du undgår tørkeskader er ofte den største fordel. Ingen planter kommer sig 100% efter en tørkeskade , uanset om den er nok så lille eller gravalvorlig. Derefter vil du opnå langt stærkere planter og endelig vil du opleve et udbytte/blomstring, som langt overgår dine forventninger. Jeg benævner teknikken drypvanding, med alle de forskellige typer dyser du kan sammensætte vil optimal vandingsteknik være mere rammende. Når du begynder at arbejde med denne teknik, vil du opleve, at det er svært at stoppe igen. Mulighederne er mange og resultaterne mindst lige så. God fornøjelse med din hobby/forretning. Du er velkommen med spørgsmål, uanset om du vælger at lade os om hele dit projekt eller du selv går forrest.

Du skal vænne dig til slangerne, bruge lidt energi på at skjule dem bedst muligt. De tåler fint det danske vejr ( vær forberedt på risikoen på frostskader og luft ud, hvis behov). Med drypvanding er der ikke længere nogle begrænsninger hvor du kan dyrke og hvordan. Krukker / potter og højbede er nu ligestillede med traditionelle bede... og hvem kan forestille sig alle de nye muligheder...?

Foto, der viser tågesprayer anvendt i lækkert orangeri, til luftkøling.

Luften bliver lækker og kølig allerede efter få minutter...!

Det er de samme dyser der anvendes når luften i en stald skal køles.
her er en billedserie fra en ko-stald, hvor arealet foran malkerobotten bliver kølet.

  


Faktisk kunne det straks aflæses i mindre vand- & foderforbrug - ligesom landmanden også var tilfreds med markant mindre risiko for yverbetændelse.

så selvom der er langt fra et lækkert orangeri til en malkestald - så har de dog det til fælles - at luften kræver køling - og det løser vi her ...

også velegnet til brug i minkhaller 

Følgende er uddrag fra en artikel - skrevet af PETER W. MOGENSEN Landboavisen.

Køernes tærskel for varmestress er 22-23 grader. De varmebelastede køer kan hjælpes med god ventilation, frisk drikkevand og natmad.

De ligger på række og puster. Hyperventilerer vil nok være en bedre beskrivelse, og så slentrer de langsomt mod malkestalden og foderbordet. Det er de sommervarmeramte køer, vi snakker om.

Køers tærskel for varmestress er 22-23 grader, og ud over den dovne attitude vil de æde mindre og dermed give mindre mælk. En række selvforstærkende faktorer.

»En ko med 40 kg mælk skal af med mere end dobbelt så megen varme som en ko med 25 kg daglig mælkeydelse. Ved varmestress øger koen blodgennemstrømningen i hudoverfladen for at kunne svede mere. Samtidig nedsættes blodgennemstrømningen til vommen, hvorved foderet omsættes langsommere og dermed falder foderoptagelsen og mælkeydelsen,« forklarer Kristina Krogh Jensen, kvægrådgiver hos LandboNord.

NATMAD SÆNKER STRESS

Kristina Krogh Jensen anbefaler, at man begynder at fodre køerne tidligt om morgenen, før kl. seks, og sent om aftenen i den varme periode. Hermed mindskes risikoen for, at foderet bliver varmt, inden køerne begynder at æde.

»Det kan være en god ide at tilsætte 50-100 gram fodersalt pr. ko pr. dag til foderblandingen, da salt stimulerer køernes tørst. Køerne skal drikke tre liter vand for hver én grads stigning over en temperatur på 20 grader for at kompensere for varmen. Derfor skal drikkevandet være koldt og friskt,« siger hun.

Ved samling af køerne til malkning vil det ifølge Kristina Krogh Jensen være en fordel at mindske køernes ventetid. Opsamling i flere mindre hold vil derfor være at foretrække.

TEMPERATURFALD MED vandkøling

højtrykskøling med vand kan være med til at nedsætte temperaturen i stalden.

»Det er bedst at placere kølemaskinerne over foderbordet, da det er ved foderoptagelsen at den største varmeproduktion sker samt over opsamlingspladsen. Alternativt skal køling placeres, så det køler hen over sengebåsene,«

Leveringsmetoder