Sub surface teknik til vanding af rullegræs arealer

Sub surface teknik til vanding af rullegræs arealer

Spændende ny metode til vanding af arealer med rullegræs

Når du vælger at anlægge arealer med rullegræs - drømmer de fleste om en mørkegrøn plæne som står knivskarpt - året rundt. Der er dog nogle udfordringer der skal overvindes inden du når dette resultat. DirectEspana har udviklet et system der hjælper dig med vandingen af rullegræs. Vi er gennem årene blevet kontaktet masser af gange af anlægsgartnere - der ofte har det problem - at der ikke vandes nok - efter de har anlagt rullegræs. og hvad er nok ? ifølge producenterne af rullegræs så skal det være fugtigt under måtten i minimum 2-3 uger efter anlæg - så græssets rødder får ordentlige betingelser for at komme igang - og det er derfor de færreste der er i stand til at levere sådanne mængder vand - og endda regelmæssigt. men også efter denne periode - kræver græsarealer vand.

Vores metode handler om - at der udlægges specielle drypslanger ( vores egen normale drypslange er ikke engang god nok). Derfor har vi udviklet en helt ny type - der kan modstå dels græssets rødder - som er meget aktive - og med sikkerhed søger hen mod de membraner der vander og med tiden stopper disse. En anden risiko - når man vander under jorden - er risikoen for tilstoppede membraner - da der opstår vaccum når man åbner og lukker for vandet. Dette vaccum er medvirkende årsag til at normale drypslanger hurtigt vil tilstoppe.

 

Vores specielle drypslange kan klare denne udfordring - og derudover anbefaler vi at der ligeledes sættes en overtryks-ventil ( air-release valve) - så det luft der naturligt er og opstår i slangen kommer ud og vaccum ikke opstår når du slukker for vandet.

Lidt teknisk - beklager - men derfor virker vores løsning.

så - alt i alt - en sjov løsning - monteret som gulvvarme og uden overlap uanset om du har smalle eller brede stykker etc. Og endelig - når du engang føler dig parat til flydende gødning - så er du velforberedt og kan virkelig lave en lækker grobund for dit græs.

Brug en ventil pr 800-1000 m2 græsareal

og her en video from youtube:

https://www.youtube.com/watch?v=Vj987ma3e0U

Bemærk mængden af luft - som er helt normal...

Vi anbefaler 35 cm mellem slangerne og længden af hver streng skal være afstemt med det flow den pågældende vandhane kan levere. Der laves så et antal strenge der åbnes/lukkes med enten manuelle haner eller automatiske magnetventiler og en styring.

 

Del dette indlæg

Kommentarer (0)
Ingen kommentarer på dette tidspunkt
Ny kommentar