Frostsikring

Frostsikring

 

FROSTSIKRING AF FRUGTTRÆER

I de tidlige forårsmåneder er frugttræer meget sårbare og de som oftest svingende temperaturer, kan forårsage store skader på de spæder knopper og blomster. Det kan den korrekte form for vanding være med til at forhindre

Alle, der dyrker frugttræer, hvad enten det er professionelt, eller det blot et enkelt træ i haven ved, hvor vanskeligt det kan være. Der er meget at tage hensyn til i forårsmånederne, hvor der nogle gange er nattefrost, til trods for de stigende dagstemperaturer. Udover at skulle beskære træerne, for at den varme luft kan cirkulere frit, kan det også til tider være nødvendigt at dække træerne og deres rødder til med tæpper eller plastik. Derudover kan der opstå solskader på træet – det solvarme træ kan ske at sprække, når temperaturen daler for hurtigt.


Vil man beskytte sine træer bedst muligt, kan det gøres med microsprinklere.

En microsprinkler overbruser træerne med meget små dråber vand, der danner et ganske tyndt lag is, som beskytter træerne mod kulden. Sprinklerne installeres på rør, der er højere end træerne, og har en radius på 3-4 meter. Indehaver af have- og anlægsfirmaet directespana.dk, Peter Kristensen mener, at det er den absolut bedste form for frostsikring, fordi det blot kræver at der åbnes for vandhanen, når behovet er der. Og samtidig er det en enkel løsning, fordi den kan tilkobles de allerede eksisterende vandforsyninger.

For yderligere information, kontakt venligst Peter Kristensen, på tlf. 20252000.
Email: peter@directespana.dk

billedserie fra Køkken ved et godt hotel...

 

Del dette indlæg

Kommentarer (1)
Sendt af Jørgen Jensen2019-02-08 08:08:03
Arbejder selv på at avle meget tidlige kartofler og syntes det giver god mening at frostsikre med sprinklere
Ny kommentar