6 gode grunde til drypvanding

6 gode grunde til drypvanding

Da vandslangen blev opfundet i 1672 af hollænderen Jan Van der Heiden, er jeg sikkert på at gartnere og andre med store haver og anlæg, må have jublet. Sikke en lettelse, og tænk al den tid og kræfter man pludselig kunne spare, når man ikke længere skulle slæbe rundt på tunge vandkander. Da der så pludselig kom vandhaner med tryk på, tænkte folk garanteret, at NU kan det da ikke blive nemmere. Men det blev det, med havesprinklere, letvægtsslanger og vogne til at opbevare slangerne på.

 

Jeg synes desværre, at jeg alt for ofte hører at folk stadig beklager sig over det store arbejde det er, at holde en have. Indrømmet, jeg er selv magelig indrettet, og nyder ikke at luge og vande og beskære. Men jeg nyder og er stolt, når min have er flot og grøn, og ser ud som jeg ønsker det.

 

Nu det der med vanding. Arh, det er så drønærgerligt at skulle bruge kostbar tid på både drivhus og bede og plæne, når nu man endelig er kommet hjem fra arbejde. Og har lavet maden og vasket op, leget med unger og hund og egentlig bare trænger til at sidde ned. Lidt belastende er det også, at altid skulle sørge for at finde nogen, der vil vande når man er på ferie. Her i kvarteret hjælper vi hinanden i de situationer, så det går nemt. Men igen, når man har 3 haver med drivhus plus sin egen, er det pludselig en ret overvældende opgave. Nogle bede skal vandes sparsomt, andre planter kan ikke få vand nok. Så det ender altid med at tage en evig tid. Selvfølgelig kunne man cementere baghaven og fjerne drivhuset, men det ville jeg personlig selv være træt af.

 

Men det behøver altså ikke at tage en krig at vande haven. For man kan jo investere i et vandingsanlæg. ”Ejjj,” tænker du, ”det er da sådan noget bondemænd og folk med haver på størrelse med en park har brug for”. Det er sandt, og sådan var det før i tiden. Men der er kommet nogle løsninger i en helt anden størrelse, og en helt anden prisklasse, så nu er det pludselig også blevet noget for os med almindelige villahaver. Faktisk er der slet ikke noget nyt i selve metoden, for det er den samme som bønder og vinavlere i de sydeuropæiske lande har brugt i mange år. Så der er garanti for at det virker.

 

6 gode grunde til at investere i automatisk vanding

 

1. Du sparer tid - og kan bruge den til noget andet. Vi har i dag så travlt hele tiden, og selv om vi konstant optimerer processer og arbejdsgange for at få mere tid, så det er efterhånden en luksus at have tid til overs.

2. Du sparer penge – man kan nemlig nøjes med at bruge op til 80% mindre af den vandmængde man normalt bruger. Det kan man p.g.a. de special tilpassede slanger, der aldrig giver mere vand, end der er behov for.

3. Du kan spare på vandet – hvis du vælger en løsning der anvender regnvand eller overfladevand. Udover at det er meget billigere, er det jo også en god fornemmelse at vide, at man gør noget godt for miljøet.

4. Du kan sætte automatisk vanding til – så skal du ikke engang huske at gå ud og tænde og slukke for vandet. Det kræver blot at der sættes en timer på, og så skal du aldrig mere bekymre dig om overvanding.

5. Du kan vande din have imens du er på ferie – det er muligt ved hjælp af en app, der gør det muligt at fjernstyre vanding af både have og drivhus. Eller helt fravælge vanding, hvis vejrudsigten siger, at det regner i Danmark. Mens du ligger i skyggen ved poolen, men en kølig drink ved siden af

6. Du tilfører din ejendom en højere værdi med et automatisk vandingsanlæg – på lige linje med alle andre forbedringer du foretager dig på dit hus og i din have


Hos directespana.dk hentes komponenterne direkte hos producenter i Spanien, hvilket gør at prisen kommer ned i et leje hvor alle kan være med. Der er desuden en mangeårig ekspertise indenfor almindelig samt specialdesignede vandingsløsninger, og praktisk taget alt kan lade sig gøre. Uanset om du ønsker hjælp til installering eller om du selv kan klare det.
Læs mere om de forskellige løsninger og blive meget klogere på drypvanding, siveslanger og pop-up sprinklere på directespana.dk. Eller ring og få en snak med Peter på + 20252000.

Del dette indlæg

Kommentarer (1)
Sendt af Michael 2019-02-11 12:48:55
Lyder rigtig spændende
Ny kommentar